CF_Hero_1.jpg

To Funnel

To Funnel

To Funnel

STU 1111: Core Studio I
Fall 2016: 2 week exercise
Critic: Danielle Choi

The process for designing this abstract place began as envisioning it as a library courtyard. The concept focused on the act of collecting and funneling people from the entrance to an end destination. The paving material would change in scale to indicate use, with the most active area located by the main entrance of the courtyard. Upright and arching trees planted on a grid would allow views to the opposite end, pulling people across the space. Passing under the canopy, people would transition to an elevated terrace intended for contemplative solitude.

CF_Iterations.jpg
ShadowStudy_Animation.gif
CF_Plan.jpg
Liongson_Danica_1111 Ex1_PhysicalModel_3a_2016.jpg
CF_CrossSection.jpg
CF_CrossSection_Det.jpg
CF_Model_1.jpg
CF_LongSection.jpg
CF_Model_4.jpg